Мисия: Жени предприемачи

Славянка Стойкова, председател на УС на Асоциацията на жените предприемачи в България, Boom&Bust. 03.02.2018

21:30 | 3 февруари 2018
Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Започвайки една бизнес инициатива, жените са малко по-плахи, повече преценяват ситуацията, обмислят идеята си. Именно това е целта на нашата асоциация – да им дадем тази информация, която иначе биха сбирали повече време, да им помогнем със съвети.

Това каза в ефира на Boom&Bust с Кузман Илиев и Владимир Сиркаров председателят на Управителния съвет на Асоциацията на жените предприемачи в България „Селена“ (АЖПБ - Селена) Славянка Стойкова.

По думите на Стойкова представляваната от нея асоциация не е единствената в България, но е най-старата, като разполага с мрежа от хиляди международни партньори, които предоставят най-ценното – практическия опит.

В момента организацията помага на 200 жени, някои от тях предприемачи, други – обмислящи първите си стъпки в бизнеса. АЖПБ „Селена“ им помага с контакти, с оформяне на бизнес план и т.н.

„Работата ни има и друг аспект – работата с институциите. Участваме в институциите, в разработването на политики, които да подпомогнат жените в бизнеса“, обясни събеседничката в предаването.