Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Ще сглобява ли Apple части за електроавтомобили в Стара Загора

Камен Василев, БАЕПС, Клуб Инвестор, 13.08.2016

22:09 | 13 август 2016
Автор: Александра Попова
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Малки са шансовете в Стара Загора да бъдат сглобявани автомобилите на Apple. Така коментира преговорите на кмета Живко Тодоров с Magna Steyr Камен Василев от Българската асоциация на електрическите превозни средства (БАЕПС) по Bloomberg TV Bulgaria. Австрийската фирма има всички шансове да спечели поръчката за сглобяване на първите електроавтомобили на най-голямата компания в света. В „Клуб Инвестор“, с водещ Ивайло Лаков, Василев говори за перспективата пред електроавтомобилите и тяхното производство в България.

Главната причина е, че теренът в Стара Загора е едва 60 дка, което е твърде малко по съвременните стандарти за автомобилопроизводство, каза Василев. Освен това такъв продукт би бил критичен за Apple и всяка една стъпка по линията на снабдяване ще се премисли много добре от гледна точка на бъдещо разрастване на производството, допълни той.

В края на месеца предстои официално откриване на една от зарядните станции на платформата Eldrive, каза той. При тази платформа можете да закупите електроавтомобил Nissan Leaf на лизинг, като в цената му се включва и цялата му енергия за зареждане, допълни той.

Чуйте повече: