Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Под 10% от ресторантите в България са наясно с ресторантьорския бизнес

Любен Лалев, доктор по туризъм и шеф-майстор Пеньо Иванов в Клуб Инвестор, 30.04.2016

20:47 | 30 април 2016
Автор: Кирил Петков
Любен Лалев, доктор по туризъм и шеф-майстор Пеньо Иванов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Любен Лалев, доктор по туризъм и шеф-майстор Пеньо Иванов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Много е важно един ресторант да има стандарт в приготвянето на ястията, в хигиената, в поведението в салона. Ако няма правила, няма и ред. Всички правила трябва да са ясни и това е отговорност на мениджмънта, това каза шеф-майстор Пеньо Иванов в предаването "Клуб Инвестор" на Bloomberg TV Bulgaria. Гост на Ивайло Лаков бе и Любен Лалев, доктор по туризъм, който заяви: 

"Под 10% от ресторантите в България са наясно с ресторантьорския бизнес. Туризъм не се прави с чаршафи и желание. Защото в България се предполага, че като се купят нови чаршафи и сложат нови покривки туризмът ще стане идеален". 

По думите на Лалев, преди да започнем да говорим за пари в ресторантьорството, трябва "самият собственик да заложи на работеща концепция, на работещо позициониране, което да му носи клиентела". "Имаме цели програми за клиентска удовлетвореност. Ако я няма, клиентът не се връща".

На въпроса заслужава ли си инвестицията в ресторант шеф Иванов каза: "Разбира се, че си заслужава, но в момента в България, не бих търсил възвращаемост в първите 5 години".

Вижте целия коментар: