Лично Стефан Янев ще контролира Съвета по икономически въпроси

Основна задача на съвета ще бъдат стратегии за решаване на икономическите проблеми

09:25 | 2 юни 2021
Автор: Даниел Николов
пресцентър Министерски съвет
пресцентър Министерски съвет

Със заповед на служебния министър-председател Стефан Янев във вторник беше създаден Съвет по икономическите въпроси, съобщиха от правителствената пресслужба.           

 

В състава на консултативния орган към премиера влизат Гълъб Донев (вицепремиер и министър на труда и социалната политика), Атанас Пеканов (вицепремиер по управление на европейските средства) и финансовият министър Асен Василев. Икономическият министър Кирил Петков не попада в състава.

 

За участие в съвета са поканени още финансистът Красимир Ангарски, доцентът по финанси в УНСС Емил Хърсев, програмният директор в Центъра за либерални изследвания и бивш депутат от "Демократична България" Георги Ганев, както и преподавателят в Norwegian Business School Пламен Ненов.

 

"Контролът по изпълнението на дейността на Съвета ще се осъществява лично от министър-председателя Стефан Янев. Основна задача на новоучредения орган ще бъдат обсъждането, разработването и прилагането на иновативни стратегии за решаване на икономическите проблеми у нас", пише в съобщението от Министерски съвет.