Варна - с нов търговски център за 120 млн. евро през 2019

Инвеститори са Delta Real Estate и АП Инвест

11:10 | 25 ноември 2018
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Търговски център за над 120 млн. евро отваря врати във Варна през 2019, като инвеститори в Delta Planet Varna, най-новият мол в морската столица, са Delta Real Estate и АП Инвест, пише Investor.bg.

Delta Planet Varna е първият голям търговски център в страната, който ще бъде открит след отминалата вълна от молове преди десетилетие. Проектът е мащабен – и за Варна, и за България. Инвестицията се оценява за над 120 млн. евро.

Delta Planet Varna се простира на 100 000 кв. м площ. Сградата е на четири нива, с над 1300 паркоместа и отдаваема търговска площ от над 40 000 кв. м.

Зад инвестициите в Delta Planet Varna стоят сръбската компания Delta Real Estate, част от Delta Holding, и известната в страната ни АП инвест. Първата компания е един от най-големите инвеститори на Балканите. Тя е сред лидерите в областта на недвижими имоти с дейност в четири страни от региона. Delta Real Estate има в портфолиото си реализирани проекти на молове с общо 250 000 кв. м отдаваема площ и още 600 000 кв. м, които предстои да се пуснат в действие в близко бъдеще. Сред вече действащите са двата обекта на търговския център Delta City в Белград и Подгорица, а сред предстоящите – молове от веригата Delta Planet в Белград, Баня Лука и Ниш.

АП инвест е собственост на двамата български предприемачи Ангел Ангелов и Петър Дудоленски, които имат широк спектър от инвестиции в сферата на недвижимите имоти, здравеопазването, селското стопанство и търговията. Те са едни от малкото български експерти с изключително богат опит в развитието и управлението на молове като първия търговски център от голям мащаб - Mall Sofia и Mall Plovdiv.

Изпълнението на проекта е на варненската фирма Планекс, която е една от водещите български строително-инвестиционни компании с 25-годишен опит и множество реализирани обекти. Портфолиото на компанията включва хотели и ваканционни комплекси, жилищни сгради, търговски и офис центрове, индустриални и логистични сгради.

Зелени градини и открити тераси, новост сред търговските центрове във Варна, ще отличат Delta Planet Varna. Концепцията ритейлтейнмънт – комбинация от успешен микс от наематели, интерактивен модерен интериор и забавления, ще утвърди търговския център като лице на новия стил на Варна. Delta Planet Varna ще предложи нови за града световни брандове като Pinko, Desigual, Ralph Lauren, Marco Polo. Спортуващите ще открият единствения във варненски мол магазин на Sport Depot, а родителите ще могат да пазаруват в най-големия в търговски център в града магазин за играчки, разположен на над 1200 кв. м. Специално предложение ще бъде фитнес центърът – най-големият във Варна – на площ от над 1000 кв. м. Една от емблемите на съвременния градски стил на живот – Starbucks ще отвори единственото си кафе във варненски мол, а също и Costa. А киното от световната верига Cinema City с 12 зали и 4DX зала ще е най-голямото извън София.