Uber стартира услуга за повикване на спешна помощ в Южна Африка

Компанията ще си партнира с южноафриканската фирма Iceplus

16:32 | 19 октомври 2018
Обновен: 16:36 | 19 октомври 2018
Снимка: Brent Lewin/Bloomberg
Снимка: Brent Lewin/Bloomberg

Американската компания за споделени пътувания Uber ще си партнира със стартъпа Iceplus в Южна Африка, за да осигури достъп на своите клиенти и шофьори в страната до онлайн платформа за бързо повикване на спешна медицинска и полицейска помощ, съобщава Bloomberg. 

Услугата ще се доставя от базираната в южноафриканския град Дърбан фирма, като продуктът ще бъде включен в приложението на Uber. Целта на американската компания е да повиши сигурността за клиентите си, тъй като Южна Африка е сред страните с най-високи нива на престъпност в света.

"Вече сме готови, след като през последните 8 месеца разработвахме редица опции за сигурност в приложението", коментира главният директор на подразделението за продуктов мениджмънт в Uber Сачин Кансал в интервю за Bloomberg в Йоханесбург в петък. "Сред другите мерки за сигурност са аспекти като защита на личните данни от потенциални хаерски атаки", добави той. Фирмата планира да използва технологията за сигурност и в други страни в бъдеще. 

"Съсредоточаваме се върху повишаването на сигурността. Надявам се, че и останалите фирми в бранша ще последват примера ни", отбелязва Кансал.