Токио оглави класация на най-иновативните градове в света

Японската столица е един от трите азиатски града, които попадат в класацията тази година

10:30 | 11 август 2018
Снимка: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg News
Снимка: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg News

Токио оглави класация на най-иновативните градове в света, като изпревари Лондон и Ню Йорк благодарение на възприемането на разтърсилите света тенденции в роботиката и 3D производството.

Японската столица се изкачи бързо в класацията след влизането си в топ десет на индекса на Иновативните градове преди три години, когато остана след Париж. Токио е един от трите азиатски града, които попадат в класацията тази година.

„Това, което наистина ни изненада тази година, е активизирането на Токио, който се изкачи нагоре, засенчвайки конкурентни градове като Бостън“, казва Кристофър Хайър, директор на доставчика на търговски данни 2thinknow, който публикува ежегодната класация.

„Те показаха ясна посока, след като възприеха промяната в умната технология, за да поведат в иновациите и лидерството при това, което определихме като дълготрайни двойни тенденции, разтърсили света на роботиката и 3D производството“, допълва той.

Сингапур, Сидни и Сеул също заемат челни места в индекса, който оценява градовете по 162 показателя, сред които уеб цензура, разпределение на богатството и потенциал за зелен бизнес.

Вижте повече на Investor.bg.