Надзорният съвет на Tesla вече проверява възможността за отписване на компанията от борсата

Съветът има 9 члена, от които 7 са независими

19:10 | 8 август 2018
 Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg
Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Спекулациите за възможното оттегляне на американския производител на електрически автомобили Tesla от фондовата борса бяха подхранени отново в сряда.

Надзорният съвет на Tesla проверява възможността за отписване на компанията от борсата, пише Wall Street Journal, като се позовава на няколко различни члена на борда. Изпълнителният директор на производителя Илон Мъск е представил предложението още през миналата седмица, твърдят някои членове на борда.

Става въпрос и за дискусия за това защо е в интерес на производителя да не бъде борсова компания и как подобна стъпка за оттегляне от пазара би могла да бъде финансирана.

„През миналата седмица Илон започна дискусия с борда за това че компанията да стане частна", се казва в изявление на няколко членове на борда. В разговорите се споменава и това как като частна компания тя може да „обслужва по-добре дългосрочните интереси на Tesla и как да се случи финансирането на това", се казва в изявлението на независимите директори Брад Бюс, Робин Денхълм, Ира Еренпрес, Антонио Грейъс, Линда Джонсън Райс и Джеймс Мърдок. 

Съветът има 9 члена, от които 7 са независими. Изявлението не е подписано от Мъск, брат му Кимбал Мъск и седмия независим директор Стив Юрветсън, който в момента е в отпуск.

Вижте повече по темата на Investor.bg.