Американски суперавтомобил за $268 хил.

Хана Елиът от Bloomberg представя Force 1 - суперкола за ценители

11:07 | 14 януари 2016
Обновен: 11:21 | 14 януари 2016
Автор: Ирина Илиева
Новият Force1
Новият Force1

Това е произведената в Мичиган суперкола на стойност $268 000, наречена Force1. Предполага се, че е американският отговор на всичко, което Aston Martin или McLaren могат да направят.

Force1 е най-новата идея на бившия вице-президента на General Motors Боб Лъц и прочутия автомобилен дизайнер Хенрик Фискър.

Хенрик Фискър, VLF Automotive: Искаме този автомобил да си остане изключителeн, защото можем да се погрижим за хората, които казват: „Вече имам Range Rover, Roll Royce и BMW седма серия, но сега искам нещо истински уникално, нещо което никой друг няма, нещо, с което да се забавлявам.“ Очевидно имат пари и си купуват точно това.

Този автомобил е малко противоречив, защото Aston Martin твърди, че Фискър използва някои от основните елементи от дизайна, които правят Aston Martin DB10 уникален. Всъщност, Фискър е работил за Aston Martin, но от момента, в който видите Force1, ще разберете, че е невъзможно да се обърка с Aston Martin.

http://www.bloombergtv.bg/gallery/avtosalonat-v-detroyt-2016

Force1 се характеризира с огромната си предница. Колелата са изключително близо до носа; има супердълъг капак с големи вентилационнни отвори; късо предно стъкло и заоблен покрив, който се спуска до задната част.

Спойлерът накрая е висок и държи механиката за безжичния интернет и средния стоп. Идеята му е да следва въздушното течение около машината.

Задното стъкло завършва с малка ивица, уникална за Force1 и определено е най-красивата част от колата. Останалото изглежда прекалено много като полу-Corvette с Viper елементи.

Въпреки това Фискър казва, че вече има кандидат купувачи и твърди, че така или иначе трябва да произведе само ограничен брой. Казва, че за начало ще направи около 100.

Производството на нови коли като тази е скъпо хоби, но изглежда Фискър не го прави заради парите – просто иска да създава много специални коли.