Паунова: 1 млн. незаети дигитални работни места до 2020

Много е важно да създадем култура на учене през целия живот, заяви евродепутатът

13:04 | 8 януари 2016
Автор: Александра Попова
Ева Паунова Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Ева Паунова Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Планът „Юнкер“, който подпомага финансово малкия и среден бизнеси, започна да превежда пари едва шест месеца след стартирането си. Това каза в ефира на „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria евродепутатът от групата на ЕНП Ева Паунова. Тя говори за плана „Юнкер“, единния дигитален пазар и за подобряването състоянието на пазара на труда. Цяло постижение, допълни тя, на фона на „тежките европейски институции“.

Работим към посока единен дигитален пазар, така че точно както можете да пренасяте физическа ваша собственост през граница, да не се окаже, че нямате достъп до ваши електронни файлове в интернет само защото сте в друга страна, каза Паунова.

За да подобрим ситуацията на пазара на труда е много важно да създадем култура на учене през целия живот, заяви евродепутатът. „1 млн. се очаква да бъдат незаетите работни места в ЕС изискващи дигитални умения. В някои страни децата учат предприемачество и програмиране от първи клас,“ каза Паунова. „Можем и ние да го направим, но ни трябват качествени учители.“

Повече може да видите във видеото: