Sony ще се фокусира върху смислени продукти

Розалинд Чин от Bloomberg с коментар за плановете на президента на Sony Кадзуо Хираи

14:31 | 6 януари 2016
Обновен: 14:50 | 6 януари 2016
Автор: Ирина Илиева
Плановете на SONY
Плановете на SONY

Президентът на Sony Кадзуо Хираи съобщи, че компанията фокусира вниманието си върху смислени продукти и избира да не се стреми към пазарен дял.

Всичко се свежда до нейната доходносност. Компанията се опитва да постигне по-големи продажби. Ако погледнем сфери като телевизорите или мобилни устройства, от компанията и преди са казвали, че се стреми към операционни маржове между 2 и 5%, а при телевизорите това би означавало продукти с 4K резолюция, които все още не са популярни и често срещани на пазара, но искат да се заемат с тях, защото могат да отбележат печалби с по-висок марж, отколкото от друга електроника на пазара.

Като цяло, се опитват да постигнат печалби и да се концентрират върху сфери като игри, които са много популярни – очакваме излизането на хедсет за виртуална реалност през следващите месеци – вероятно ще бъде представено и на Изложението за битова електроника тази година. Освен това, искат да подобрят и съдържанието – филми и музика, например – което сега представлява 17% от доходността на SONY. Като цяло електрониката е отговорна на 65% от продажбите на SONY, които се фокусират върху сфери, които да увеличат печалбите им и с които да постигнат по-високи маржове.