Радев: Младите трябва да са подготвени за новите професии, в които водеща ще е машината

Развитието на ИТ носи последици в социален, политически, бизнес и философски характер

18:44 | 25 април 2017
Радев: Младите трябва да са подготвени за новите професии, в които водеща ще е машината

Развитието на информационните технологии и цифровото предприемачество носи последици в социален, политически, бизнес и философски характер и затова е важно как ще бъдат използвани. Това е заявил по време на откриването на ежегодния форум Webit.Festival за технологии, иновации и инвестиции, който се провежда под негов патронаж, президентът Румен Радев, цитиран от пресцентъра на президентството.

Същевременно той е подчертал, че именно младите хора следва да бъдат подготвени за новите професии, в които водеща ще е машината. 

„Радвам се, че точно на този форум, и то в България, са събрани млади лидери, учени, бизнесмени, предприемачи от цял свят, които ще търсят отговор на тези въпроси“, е посочил президентът, като е подчертал, че София е „точното място“ за организирането на подобен форум. „Защото София и България разполагат с един невероятен капитал – това са нашите млади хора, които с много енергия и интелект дават всичко за развитието на човечеството. Работете заедно с тях“. 

„България е дом на една растяща и интересна за целия свят стартъп екосистема и общност. Неслучайно България през последните години е в „топ десет“ на международни класации, които се отнасят за привличане на стартъп бизнеси в България, за привличане на аутсорсинг индустрии и рисков капитал в тези нови прохождащи производства“. Това е заявил от своя страна министърът на икономиката Теодор Седларски по време на откриването на форума.

Повече може да четете тук!