Кубрат Пулев: Парите за спорт в България не са малко

Дългият път на средствата от държавата до спортистите и треньорите усложнява целия процес, смята боксьорът

12:11 | 24 декември 2015
Автор: Виргиния Стаматова
Кубрат и Тервел Пулеви. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Кубрат и Тервел Пулеви. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Парите за спорт в България не са малко, въпросът е да се разпределят правилно, по ясна и опростена схема. Дори може да се направи така, че да не се минава през федерациите, които прибират част от парите или злоупотребяват с тях. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria боксьорът в тежка категория Кубрат Пулев. По думите му дългият път на средствата от държавата до спортистите и треньорите усложнява целия процес и води до изтичане на пари.

„В спорта не е нужна кой знае каква реформа, както например в здравеопазването или някой друг сектор. Трябва да има един по-голям контрол от страна на министерството. Системата трябва да се опрости и да няма буферни зони, през които минават средствата.“, коментира той.

Според брата на Кубрат - Тервел Пулев, двукратен европейски вицешампион по бокс, фокусът не трябва да е само върху парите, а и върху методиките, по които се работи. „Все пак сме XXI в. В дадени моменти клубове ползват методики, които са отпреди 50-60 години. Резултатите няма как да се получат", коментира той.

Повече от интервюто на Ганиела Ангелова с братя Пулеви във видеото