Рейтингът на Байдън пада до рекордно ниските 37%; не управлявал правилно и кризата в Украйна

Запитани коя партия предпочитат да контролира Конгреса, 50% отговарят, че предпочитат републиканците да управляват, докато 40% предпочитат демократите

12:15 | 27 февруари 2022
Обновен: 14:31 | 27 февруари 2022
Автор: Зорница Крушарска
снимка: Bloomberg LP
снимка: Bloomberg LP

Рейтингът на одобрение на президента на САЩ Джо Байдън падна до рекордно ниско ниво в ново проучване на Washington Post и ABC News. 37% от анкетираните одобряват работата му, а 55% не я одобряват преди първата му реч за състоянието на Съюза във вторник.

Запитани коя партия предпочитат да контролира Конгреса, 50% отговарят, че предпочитат републиканците да управляват, докато 40% предпочитат демократите. По отношение на това как биха гласували на изборите за Камарата на представителите, ако изборите се провеждаха днес, 49% от регистрираните гласоподаватели заявяват, че биха предпочели кандидата на републиканците, докато 42% казват, че биха гласували за кандидата на демократите.

Що се отнася до Русия, голямо и двупартийно мнозинство одобрява наложените санкции, но 47% също така заявяват, че не одобряват начина, по който Байдън управлява кризата до момента. Проучването в по-голямата си част е завършено преди да започне пълната инвазия в Украйна и западните държави да отговорят със санкции, посочва Washington Post.

Анкетираните също така не одобряват справянето на Байдън с икономиката - 37% го одобряват, а 58% не го одобряват. Справянето му с пандемията също се оценява негативно - 44% го одобряват, а 50% не го одобряват.