Investor Media Group помогна на деца, лишени от родителска грижа, да посрещнат Коледа с усмивка

Медийната група направи благотворително дарение към Фондация „Надежда за малките“

14:30 | 23 декември 2021
Автор: Антон Груев
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

На прага на новата 2022 година, водена от желанието си да изпрати предизвикателната година с позитивизъм, надежда и вяра, втората най-предпочитана медийна група в страната Investor Media Group избра да насърчи доброто, като помогне на деца, лишени от родителска грижа, да прекарат една топла, уютна и щастлива Коледа и Нова година.

Дни преди най-светлите християнски празници, Investor Media Group направи дарение към Фондация „Надежда за малките“. Медийната група подари на фондацията много хранителни и други стоки и консумативи за домакинството. Те ще бъдат разпределени за малчуганите в двете столични „Малки къщи“ на фондацията, където се отглеждат деца, лишени от родителски грижи, до 3-годишна възраст. Медийната група дари за тях разнообразни хранителни продукти, пелени и детска козметика, препарати и други стоки от веригата HIT Max, които да бъдат от полза на живеещите в домовете на фондацията поне няколко месеца.

„За нас е удоволствие и чест да помогнем на мисията на фондацията и на децата, които се отглеждат в къщите за настаняване от семеен тип. Всяко дете има право на обич и на подкрепа, децата са нашето бъдеще и затова приемаме като своя мисията да протегнем ръка. Investor Media Group винаги е била компания, която развива много и различни корпоративно-социални проекти. Днешното дарение е само част от тази наша политика и се надяваме чрез него да направим празниците на децата поне малко по-приятни и уютни“, каза Виктория Миткова – изпълнителен директор на Investor Media Group.

В двете къщи на Фондация „Надежда за малките“ живеят 14 на брой деца. Самите къщи са центрове за настаняване от семеен тип, където деца, лишени от родителски грижи, живеят под топлата грижа на екип от специалисти, които се стараят да осигурят за тях спокойна и сигурна семейна среда и по-добри условия за тяхното израстване и формиране като пълноценни личности. До момента общо 147 деца са получили помощ, любов и грижа благодарение на двете къщи на Фондацията.