Източна Европа и Южна Америка са следващият аутсорсинг хит

Анураг Рана в Investbook, 25.04.2016

21:09 | 25 април 2016
Автор: Кирил Петков
Анураг Рана, Bloomberg, Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Анураг Рана, Bloomberg, Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За да бъде привлекателна една държава, като аутсорсинг дестинация, тя трябва да има достатъчно квалифицирани кадри. Важна е и политическата стабилност на страната и на региона като цяло. Важно е и дали администрацията е отворена към инвеститорите, и дали в държавата е лесно да се прави бизнес. Това каза Анураг Рана от Bloomberg, Ню Йорк в своя коментар в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria. По думите на специалиста и трите държави, които се считат за топ-дестинации в областта на аутсорсинга, Индия, Филипините и Китай, "положиха огромни усилия през последните 20-25 години, за да привлекат инвестиции от други региони и да изградят стабилни аутсорсинг центрове". 

"Има два региона, които се очертават като следващите атрактивни дестинации за глобалните инвеститори и са със силен потенциал за растеж. Това е продиктувано от желанието на корпоративните мениджъри да диверсифицират рисковете. Една от дестинациите е Източна Европа, а вторият интересен регион е Южна Америка". 

За да се развие пазара на труда, по думите на Рана, "първо е нужно да се възползвате от мигрантския поток. САЩ го прави от известно време насам. Ако миграционната политика приветства технически грамотни кадри, те ще дойдат". "На второ място биха били полезни колежите или бързите уроци, които могат да квалифицират бързо кадри. И третият метод са данъчните облекчения, които компаниите в определени зони могат да получат, за да се развиват там".

Вижте целия коментар: