Investbook - архив

Българският Северозапад - възможен ли е път към благоденствие

Антонина Лозанова в Investbook, 09.03.2018

20:30 | 9 март 2018
Обновен: 16:27 | 10 март 2018
Антонина Лозанова, автор на филма Северозабравени. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Антонина Лозанова, автор на филма Северозабравени. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Целта ми, със създаването на филма "Северозабравени", бе да трогна гледащите, така че да поемат някаква инициатива и да помогнат да променим ситуацията. Това каза 17-годишната Антонина Лозанова, автор на филма "Северозабравени", доброволец в Общинския младежки съвет във Видин по превенция на зависимост, зам.-председател на клуб "Млади възрожденци", журналист на свободна практика. Лозанова гостува в студиото на Investbook с водещ Александър Костадинов.

Филмът разказва за инициативата на доброволката от Видин да раздава пакети с хранителни продукти на възрастни хора в села от Северозападна България, която тя, не само превръща в традиция, но и заснема документален филм, който набира все по-голяма популярност в социалните мрежи.  

"Получих много съобщения на хора, не само от Видин, но дори и от хора от чужбина", каза още гостенката. По думите й с наближаването на Великден все повече хора се включват по един или друг начин в благотворителното начинание. 

"Имаме нужда от инициативи. Нещо наистина да се случва в по-малките градове като цяло, за да задържа интереса на младите. Защото иначе започва да се клони в една много грешна посока - бездействие. Трябва наистина да се намери начин, защото няма как да върнеш някой, който вече си е тръгнал. Но може да се намери начин да се накарат младите хора да останат". 

Вижте целия коментар.