Европейските борси са напът да поставят нов рекорд

Ли Ан Геранс, Bloomberg Лондон, "В развитие", 05.07.2021

15:35 | 7 май 2021
Обновен: 15:36 | 7 май 2021
Автор: Надя Манова

Европейските акции са напът да поставят нов рекорд, тъй като положителните финансови резултати сигнализират, че корпоративното възстановяване е в ход. Stoxx 600 се повишава с близо половин процент, като ръстовете водят по-евтини акции от сектора на пътуванията и енергетиката. Това каза Ли Ан Геранс, Bloomberg Лондон, в предаването “В развитие” с водещ Делян Петришки.

Германският DAX се покачи с малко над 1%, след като акциите на Adidas поскъпнаха в резултат на повишената прогноза за продажбите за 2021 г., акциите на Siemens също повишават цената си, обясни Ли Ан Геранс.

FTSE също е на зелена територия, а лирата нараства с близо 2% спрямо долара, допълни тя.

"Тук, в Обединеното кралство, Борис Джонсън осъществи победа на решаващи допълнителни избори, което увеличи натиска върху  лидера на опозицията Киър Стармър".

Еврото също поскъпва, след като стана ясно, че Европейската централна банка може да намали програмата си за изкупуване на облигации още следващия месец.

Фелисиано коментира и достигнатия исторически връх от страна на медта. Bloomberg Commodity Spot Index пък достигна най-високоти си ниво от 2011 г. насам.

С каква изява се очаква Илон Мъск да привлече внимание през следващите дни разберете от видеото.