В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Заседанието на Фед е във фокуса на инвеститорите

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, В развитие, 15.03.2021

14:34 | 15 март 2021
Обновен: 14:35 | 15 март 2021
Автор: Николета Рилска

Участниците и анализаторите на пазарите са разкъсани между надеждите за бързо възраждане на икономиките благодарение на ваксините и опасенията, свързани с повишената възвръщаемост по държавните ценни книжа. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването “В развитие” с водещ Делян Петришки.

“Фондовите борси достигнаха нови рекорди през миналата седмица, макар че отбелязахме кръгла годишнина от началото на пандемията”, отбеляза Попов.

Той посочи, че инвеститорите са следили с голямо внимание заседанието на Европейската централна банка миналата седмица, в рамките на което институцията обяви, че ще купува повече и по-бързо облигации.

“През тази седмица инвеститорите ще следят изявлението на гуверньора на Федералния резерв Джером Пауъл след заседанието на централната банка, на което не се очакват големи промени... Вероятно ще има насоки за по-висок ръст на икономиката и заетостта”.

По отношение на европейските борси Попов посочи, че те не са в балон, според анализаторите, като при тях не се очаква срив, а оставане на сегашното ниво или малко по-бавно поскъпване на акциите.

Целия разговор вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.