В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Кризата ни накара да преосмислим поведението си и ускори дигитализацията

Сесил Гофрио, директор на L’Echangeur - Център за маркетингови иновации на BNP Paribas Personal Finance, В развитие, 08.07.2020

15:08 | 8 юли 2020
Обновен: 16:55 | 8 юли 2020
Автор: Николета Рилска

Увеличаването на дигитализацията е необходимо, защото кризата промени в тази посока потребителските навици. Това каза Сесил Гофрио, директор на L’Echangeur - Център за маркетингови иновации на BNP Paribas Personal Finance, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова

“Марките трябва да разберат, че не всички са равни пред цифровите технологии, не всички знаят как да ги използват или имат необходимото оборудване”, изтъкна Гофрио. 

“Тази криза разкри неравенството в дигитализацията. Някои хора не могат да си позволят компютри, не могат да участват в дистанционното обучение и те също трябва да бъдат подкрепяни”. 

40% от хората в България очакват устойчиво държание на компаниите - това е един от най-високите проценти в света”, посочи още експертът.  Тя добави, че прозрачността също е важна.  

Гофрио коментира и четирите сценария за света след Covid-19 според L’Echangeur и Observatoire.

“Здравната криза ни накара да преосмислим моделите си на поведение и ускори процесите, като работата от дома, и в крайна сметка подсилва предизвикателствата пред потреблението”. 

Първият сценарий предвижда либерален модел за развитие, в който независими икономически играчи създават основата за широк кръг от предложения с висока добавена стойност, където всеки човек има свободата да избира, стана ясно от разговора.

"Според втория сценарий светът ще се развие към централизиран модел, в който гражданите предоставят на правителствата и на големи организации отговорността да действат в името на общото благо ", разказа Гофрио. 

Третият сценарий предвижда по-голяма икономическа независимост на големите страни и при него се цени повече местната система и местните доставки, а четвъртият е диалогичен модел, базиран на прехода на гражданското общество към по-задълбочена грижа за хората и заобикалящата ги среда.

Гофрио добави, че няма най-добър сценарий, към който да се насочи светът, като бъдещето може да е комбинация от два или повече от тези модели.  

Целия разговор вижте във видеото.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук