В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Позициите на LinkedIn драстично ще се засилят

Александър Богоявленски в предаването В развитие, 13.06.2016

20:10 | 13 юни 2016
Автор: Кирил Петков
 Александър Богоявленски, експерт по социалните медии. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Александър Богоявленски, експерт по социалните медии. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Със закупуването на LinkedIn Microsoft сериозно заявява претенциите си да бъде основен конкурент на Facebook, заедно с Google. Това каза Александър Богоявленски, експерт по социалните медии в интервю на Велко Каменов в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Това е следващата стъпка, с която Microsoft се утвърждава, като един от най-големите телекомуникационни компании за общуване.

"Очаквам бизнес-профилът на LinkedIn да бъде доразвит, като към него бъдат свързани продукти, като Office 365 и други бизнес приложения на Microsoft, които ще станат и доста по-достъпни и лесни за употреба от потребителите на LinkedIn".

С позиционирането на LinkedIn, като част от един конгломерат, какъвто е Maicrosoft, неговите позиции драстично ще се засилят, каза още Богоявленски.

"Не говорим само за финансовия аспект, тъй като акциите на компанията вече поскъпнаха почти до нивата, на които Microsoft възнамерява да купи акциите, а и за това до колко потребителите ще мигрират към LinkedIn, за да получават информация от мрежата. Самият LinkedIn също извърши редица придобивки, част от които имат за цел да генерират съдържание".

Вижте целия коментар: