В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Апетитът към риск се завърна на американските пазари

Мартин Митренцев, форекс анализатор, В развитие, 24.04.2019

20:10 | 24 април 2019
Обновен: 20:45 | 24 април 2019
Мартин Митренцев, форекс анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Мартин Митренцев, форекс анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Безспорно можем да говорим за завръщане на апетита към риск на американските пазари. Това каза Мартин Митренцев, форекс анализатор, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Акцентът основно пада върху индексите S&P500 и NASDAQ, които във вторник затвориха на най-високите нива в историята си – съответно 2933 и 8130 пункта. Главният принос за това движение беше на компании като eBay, Twitter, Coca-Cola и Dominos, които обявиха доста сериозни ръстове в отчетите си за първото тримесечие“.

Като цяло от началото на годината S&P500 се е увеличил със 17%, а NASDAQ – с 25%, посочи Митренцев.

Предвид липсата на информация в момента относно бъдещите действия на Федералния резерв, нормално е индексите да се покачват, още повече, че имаше и оптимизъм за търговската война в първото тримесечие“.

Тревожност и предпазливост все пак не липсват на инвеститорите, отбеляза пазарният анализатор.

„Търговските преговори между САЩ и Китай все пак са акцентът в ситуацията. Оптимизмът, който цареше, започна да затихва, защото за тях все още няма яснота - сделка трябваше да бъде постигната до края на февруари, след това до края на март, сега се отлага до юни“.

Намалената прогноза на Международния валутен фонд за глобалния растеж също няма как да не повлияе на инвеститорите, добави Митренцев.

Вижте целия разговор във видео материала.