В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Ще стане ли София дигитална столица на Европа?

Красимира Райчева, мениджър на Visa за България, "В развитие", 27.06.2018

14:25 | 27 юни 2018
Красимира Райчева, мениджър на Visa за България, снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Красимира Райчева, мениджър на Visa за България, снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България е една от страните, които се развиват доста добре по отношение на новите методи на разплащане на финтех индустрията. Все повече и повече страната придобива авторитет в тази насока, но не бива да се забравя, че всичко зависи от държавната политика на страната. Политиците се ориентират в тази посока. Възможно е София да стане дигитална столица на Европа. Това каза Красимира Райчевамениджър на Visa за България, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова

"Решенията на финтех индустрията са удачни, защото създават добри условия за пестене на време на клиентите, както и удобство при плащания", посочи още Райчева.

Българските търговци все повече разбират ползите от картови разплащания и в повечето обекти вече има възможност за такива разплащания.

Ако в момента потребителите притежават по няколко карти, то предстои в бъдеще да имат различни устройства (гривни, пръстени, часовници и др.), чрез които да плащат, както и различни устройства, приемащи плащанията. Всяко едно нещо ще се превърне в устройство, което да приема плащанията. Вече усилено се работи в тази насока. 

Вижте във видео материала целия разговор.