В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Европейските пазари спадат в очакване на данни за инфлацията в САЩ

Пазарен коментар на Анджела Фелисиано, Bloomberg Лондон, във "В развитие", 10.06.2022 г.

14:42 | 10 юни 2022
Обновен: 17:18 | 10 юни 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските акции увеличиха загубите, тъй като инвеститорите се подготвят за данните за инфлацията в САЩ, които могат да помогнат да се реши хода на затягането на Федералния резерв. Това каза Анджела Фелисиано, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водеща Вероника Денизова.

Stoxx 600 е надолу с 1,5%, като всички сектори са на червено. Недвижимите имоти, банките и автомобилите са сред по-слабо представящите се.

Европейските акции са под натиск, тъй като Европейската централна банка вчера предупреди за по-висока инфлация и по-слаб икономически растеж, очертавайки малко по-агресивен път за повишаване на лихвите от очакваното

Сред отделните компании, Just Eat Takeaway.com скочи след статия на Bloomberg, че неговото американско подразделение Grubhub привлича предварителен интерес от частни инвестиционни компании, включително Apollo.

На "Уолстрийт" фючърсите са малко по-високи, след като S&P 500 падна с 2,4% вчера, като договорите за технологичния Nasdaq 100 са по-добри.

По-късно днес инвеститорите ще следят внимателно инфлацията в САЩ, която се очаква да покаже годишно увеличение на потребителските цени от над 8%.

Доларът се понижи от триседмичен връх и йената се понижи.

Петролът заличи по-ранна загуба, предизвикана отчасти от новите ограничения в Шанхай. Китайският президент Си Дзинпин призова своето правителство да се придържа „непоколебимо“ към своята политика за нулев Covid, като в същото време постига баланс с нуждите на икономиката. Брент се повиши с 0,2% и се търгуваше близо до $123 долара за барел.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.