PayPal навлиза в бизнеса с криптовалути, тръгвайки от Великобритания

Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, "Бизнес старт". 23.08.2021

11:34 | 23 август 2021
Обновен: 11:34 | 23 август 2021
Автор: Георги Карамфилов

От тази седмица PayPal Holdings ще позволи на клиентите си във Великобритания да купуват, продават и държат биткойни и други криптовалути, обяви компанията, цитирана от Ройтерс. Това заяви Елена Кирилова, редактор в сайта Investor.bg, в ефира на "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Решението, което бележи първата международна експанзия на услугите с криптовалути на PayPal извън Съединените щати, може да доведе до по-масово приемане на новия клас активи.

"Със своите над 403 млн. активни акаунта по света, базираната в Сан Хосе, Калифорния, компания е една от най-големите финансови компании, които предлагат на потребителите достъп до криптовалути."

Елена сподели в ефира на предаването, че PayPal пусна опцията за купуване и продаване на криптовалути в Съединените щати по-рано тази година, като по-късно позволи на клиентите да използват дигиталните монети, за да пазаруват от търговците в нейната мрежа.

По нейни думи, компанията се надява, че насочването ѝ към тези активи ще насърчи глобалното потребление на цифрови монети и ще подготви мрежата ѝ за новите дигитални валути, които могат да бъдат разработени от корпорации и централни банки.

Ние сме ангажирани да работим отблизо с регулаторите във Великобритания и по целия свят, за да предложим нашата подкрепа и смислено да допринесем за оформянето на ролята, която дигиталните валути ще играят в бъдещето на финансите и търговията“, коментира Хосе Фернандес Да Понте, вицепрезидент и генерален мениджър блокчейн, крипто- и дигитални валути в PayPal.

Във Великобритания услугата на PayPal ще се конкурира с установени борси за криптовалути като Coinbase Global, както и с финтех стартъпи като Revolut.

Целия разговор вижте във видеото. 

Още новини от света на технологиите четете на investor.bg.