Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Млади компютърни специалисти показаха таланта си на ТУЕС Фест 2021

Мадлен Саркисян, Технологично училище "Електронни системи", Венелин Атанасов, Технологично училище "Електронни системи", Бизнес старт, 29.04.2021

11:47 | 29 април 2021
Обновен: 11:47 | 29 април 2021
Автор: Магдалена Иванова

Млади компютърни специалисти показаха таланта си на онлайн изложението за технологични проекти ТУЕС Фест 2021. Повече за събитието разказаха Мадлен Саркисян и Венелин Атанасов от Технологично училище "Електронни системи" в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

69 проекта на общо 130 ученици се бориха за отличието най-добър проект в три категории - софтуер, компютърни мрежи и роботика и вградени системи. Събитието бе организирано от ученици на училището и за първи път се проведе в амбициозния формат “48 часа ТУЕС”.

„Аз спечелих в категория софтуер със система за засичане и следене на хора, които не носят маски в затворени помещения“, каза Мадлен Саркасян, като се похвали, че вече дори има няколко предложения за работа.

Венелин Атанасов, който е победител в категория компютърни мрежи, обясни, че седмокласниците се впечатляват най-вече от сложността на проектите, като харесват по практически насочени проекти.

„Един проект, ако не се презентира добре, никой няма да разбере за него“, каза още Венелин Атанасов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.