Бизнес старт

Всеки делник от 7:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Отличиха най-добрите студенти в рамките на конкурса „Студент на годината“

Лидия Даскалова, зам.-председател на НПСС; Диян Ганев, лекар, Бизнес старт, 2.03.2021

11:30 | 2 март 2021
Автор: Станислава Цветкова

Бяха отличени най-добрите студенти, които имат впечатляващи автобиографии и единодушно мнението на журито беше, че имаме изключително кадърни, можещи и знаещи кадри, с които трябва да се гордеем.Това заяви Лидия Даскалова, зам.-председател на Националното представителство на студентските съвети (НПСС), в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

Лекарят Диян Ганев, който също бе гост в предаването, е отличен в конкурса.

„За мен е огромна чест да приема тази награда, защото 2020 г. много хора я приеха като опасна. Това, което аз  видях е стълба в този хаос. Успях да реализирам много социални инициативи и съм възхитен от всички млади хора, които видях по време на церемонията. Надявам се те да останат в България“, коментира Ганев.

Той е доброволец в Covid отделение и е част от създаването на национална система за разпределение на студентите по медицина в България, които да бъдат доброволци по време на пандемията.

Даскалова сподели, че са отличени общо 14 студенти в различни области.

„Имахме отличени хора в категорията здравеопазване, в която освен всичко друго, студентите имаха и спортни постижения. Личи си, когато един човек си поставя ясни цели в живота и не си губи времето, а напротив – инвестира в себе си по най-добрия начин“, заяви тя.

„Масовото студентите владеят много езици. Почти нямаше човек, който да владее само английски език.“

По думите й  държавната политика трябва да е насочена към това младите хора да останат в страната.

„Вероятно това може да се случи чрез стипендии, чрез осигуряване на работни места, чрез допълнителни поощрения и платени от държавата стажове“.

Целия разговор вижте във видеото.

Видеа с всички гости на „Бизнес старт“ може да видите тук.