Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Бъдещето на спортната фотография у нас е заложено на карта

Любомир Асенов, спортен фотограф, Бизнес старт, 08.02.2021

11:34 | 8 февруари 2021
Обновен: 11:34 | 8 февруари 2021
Автор: Радостина Ивчева

Най-важното нещо, за да са успешни снимките на един спортен фотограф, е той да познава добре правилата на спорта. А основното качество, което трябва да притежава съответният човек е самодисциплината. Това заяви спортният фотограф Любомир Асенов в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„В България е трудно да си спортен фотограф, защото сме свикнали да си вършим работата сами и хората не си дават сметка за твоите разходи и за твоето време“, каза гостът и добави, че основният проблем на поддържането на такъв бизнес в страната е намирането на клиенти.

„Състоянието на медиите също не е добро и все по-малко медии могат да си позволят месечен абонамент“.

По думите на Асенов още с обвяването на извънредното положение 70% от клиентите му са прекратили абонаментите си към неговата компания.

„Всички спря при нас, което е сериозен удар, но това е едно от перата в България, на което не се обръща никакво внимание“.

Освен олимпийските игри Асенов заяви, че ще фотографира неофициалното световно първенство по голф в края на септември тази година.  

„Ако футболът е царят на спортовете, това не означава, че другите спортисти полагат по-малко усилия и моето желания е да покажа това“, заяви гостът относно страстта си да снима всички спортове.  

„Бъдещето на спортната фотография у нас е трудно. Трябва да уважаваме труда си един на друг и да работим за по-добро представяне на спорта в България“, каза още Асенов.

Целия разговор вижте във видеото.

Видеа с всички гости на „Бизнес старт“ може да видите тук.