Xiaomi завежда дело срещу американските санкции

Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg , Бизнес старт, 01.02.2021

12:22 | 1 февруари 2021
Обновен: 12:25 | 1 февруари 2021
Автор: Радостина Ивчева

Китайският производител на смартфони Xiaomi заведе дело в САЩ, за да спре санкциите, наложени от администрацията на Доланд Тръмп в последните дни от мандата му. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

"В делото, заведено в петък, Хiaomi твърди че правителството на САЩ не се е придържало към необходимите процедури и твърдението за предполагаеми връзки с китайската армия също било погрешно. Наред с други неща компанията се стреми към спешна заповед за прекратяване на санкциите". 

"Тъй като администрацията на САЩ се смени след края на мандата на президента Доналд Тръмп, пред съда ще застанат новият министър на отбраната Лойд Остин и новият министър на финансите Джанет Йелен. Правителството на новия президент Джо Байдън може да отмени санкциите", обясни Попов.

Главният редактор на Investor.bg кометира и информацията, че Microsoft е уверен, че неговият продукт за онлайн търсене Bing може да запълни празнината в Австралия, ако Google оттегли търсачката си заради законово необходимите плащания към медии.

Целия разговор вижте във видеото.

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg