Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Бивш футболист на Левски иска да създаде най-голямата ветеринарна клиника на Балканите

Николай Димитров, бивш футболист, Бизнес старт, 18.12.2020.

12:29 | 18 декември 2020
Обновен: 12:51 | 18 декември 2020
Автор: Радостина Ивчева

По време на пандемията хората са по-предпазливи, но същевременно това време дава и много добри възможности за започване на нов бизнес. Това заяви бившият футболист Николай Димитров в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

В момента се обръща повече внимание на комерсиалната страна на спорта, а не на самия спорт и това губи от красотата му, каза Димитров в отговор на въпроса защо от спорта се е насочил към бизнеса.

„В бизнеса всеки ден трябва да си преди конкуренцията и да измисляш начини, по които да си иновативен и различен“.

Бизнес инициативата, с която се е захванал Димитров, е в сферата на ветеринарната медицина, тъй като по думите му това е професия с кауза.

„Ние ще придобиваме дялове във ветеринарните клиники и в последствие ще се опитваме да ги развиваме във всякакъв план така, че те да достигнат средноевропейските стандарти“.

Държавите, към които се е насочил гостът в момента са България, Румъния и Турция, като в момента работи по няколко сделки, които още не са реализирани.

Относно настроенията на бизнеса по време на пандемия Димитров заяви, че навсякъде хората са по-предпазливи и точно в това той вижда добра възможност. 

„Така е не само в бизнеса, но и в живота, ако човек не рискува, накрая ще се окаже губещ“.

За  2021 г. гостът не си е поставил конкретна цел, но заяви, че иска да вземе участие във възможно най-много клиники, а в дългосрочен план иска да създаде най-голямата компания за ветеринарни услуги на Балканите.

Целия разговор вижте във видеото.

Видеа с всички гости на „Бизнес старт“ може да видите тук.