Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Пандемията не повлия изпълнението на транспортните проекти

Доц. д-р Борислав Арнаудов, научен секретар към катедра "Икономика на транспорта и енергетиката" към УНСС, Бизнес старт, 30.10.2020

11:02 | 30 октомври 2020
Обновен: 12:35 | 30 октомври 2020
Автор: Радостина Ивчева

Пандемията от коронавирус не оказа влияние върху изпълнението на транспортните проекти. Това заяви доц. д-р Борислав Арнаудов, научен секретар към катедра "Икономика на транспорта и енергетиката" към УНСС, в предаването "Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

Арнаудов заяви, че по повод 70-годишнината на катедрата е била организирана среща с бизнеса, на която на живо са присъствали представители на 20 компании на живо и още толкова онлайн.

„На тази кръгла маса се обсъдиха перспективите за съвместни действия между бизнеса и образованието. Те ни казаха какво очакват от нас и ние – от тях, за да създадем възможно най подготвените кадри“.

По отношение на обучението в момента гостът обясни, че от началото на академичната година е бил прилаган хибриден модел с онлайн лекции и присъствени обучения, но след последната заповед на здравния министър отново се е преминало изцяло онлайн както през втория семестър миналата година.

„По-трудно  е защото нямаме физическия контакт със студентите“.

Относно реализацията на транспортните проекти в условията на пандемията Арнаудов обясни, че не се забелязва силно влияние.

„Товарният транспорт беше единственият бранш, който не спря макар и слабите затруднения, докато се оформят зелените коридори“, заяви гостът.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.