Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Рекламите стават все по-конкретни и персонализирани

Георги Малчев, управляващ директор на Xplora.bg и член на УС на IAB Bulgaria, Бизнес старт, 18.09.20

10:59 | 18 септември 2020
Обновен: 13:45 | 18 септември 2020
Автор: Хюлия Айваз

Всички сме свикнали, че рекламата е нещо, което някой ни причинява. Но това което се случва е, че рекламите стават много по-конкретни и персонализирани. Това каза Георги Малчев, управляващ директор на Xplora.bg и член на УС на IAB Bulgaria, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова. 

По думите му фокусът върху дигиталното дава възможност за актуализация на рекламите и дава информация за това какво искат клиентите. 

"Две неща са дефицитни - внимание и доверие. За да запомнят хората нещо, съдържанието е важно. Цялата екоститема на верига на доставки започна да се настройва и да става ясно хората какъв тип промоции искат. Компании, които бяха активни в дигиталната среда, усетиха пулса на потребителите и надградиха рекламите си". 

Малчев каза, че за разликата от преди, рекламите вече не включват само картинки, а са много по-интерактивни, защото хората запомнят интеракцията. 

Той посочи също, че ръстът на видеоформатите ще продължава, тъй като те са по-лесни за усвояване и може да се следи колко време са ангажирани хората. 

"Все повече се налага тенденцията, че трябва да се увличат хората, давайки им стойност. Голямата разлика сега е, че те бързо усещат, когато нещо е истинско". 

Целия разговор вижте във видеото. 
Всички гости на предаването "Бизнес старт" вижте тук.