Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

В кризата българите избягват сериозните ремонти, ориентират се към "направи си сам"

Андрей Евтимов, изпълнителен директор на "Доверие Брико"(Mr. Bricolage), Бизнес старт, 03.09.2020

11:29 | 3 септември 2020
Обновен: 19:16 | 3 септември 2020
Автор: Стефимир Гроздев

Пандемията доведе до бум на продажбите в стоките за ремонт и градината в световен мащаб. България не се изключва от тази тенденция. Това заяви Андрей Евтимов, изпълнителен директор на "Доверие Брико" (Mr. Bricolage), в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"През март и април хората бяха притеснени заради несигурността. През първите няколко седмици имаше срив в продажбите и броя клиенти от около 40%", каза Андрей Евтимов относно дейността на Mr. Bricolage по време на пандемия.

Гостът отчете също, че клиентите са започнали да пазаруват по-бързо.

"Най-голям ръст в продажбите отбелязват стоките за градината. Другата група продукти, към които има интерес, са свързани с козметичните ремонти, както и търсене на осветителни тела".

Спадовете засягат продуктите за по-сериозни ремонти – плочки, ламинат, паркет. Евтимов отдава това на притеснение за сигурността на доходите от страна на клиентите.

"Стремим се към привлекателни промоции. Има леко ориенитране към ниската ценова гама. Но българинът знае, че евтиното невинаги е добро и от друга страна, има покачване на продажбите и в средната ценове гама".

4-5% от продажбите в сегмента "направи си сам" са онлайн, стана ясно от думите на госта, като той отдава това на желанието на клиентите да пипнат и пробват стоката, както и да бъдат консултирани.

Според него от тенденцията за закупуване на стоки, които изискват майстори и специалисти за полагането им, сега се връщаме обратно към истинското "направи си сам".

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" вижте тук.