Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Само масирана реклама ще доведе повече туристи у нас

Калин Драганов от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти и Атанас Димитров от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация в Бизнес старт, 27.05.2016

08:46 | 27 май 2016
Автор: Севделина Илиева
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Само една истинска масирана рекламна кампания ще доведе повече туристи в България. През последните 10 години картината е една й съща. Около 2,5-2,7 млн. души посещават страната, а броят на нощувките е около 15 млн. всяка година. Това коментира Калин Драганов от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му през активния летен сезон туристи винаги е имало и ще има въпреки отлива от страна на руснаците. "Проблемът е базата да се напълни през юни и септември. Най-важно за нас е да бъдат отделени нормални средства за реклама и имидж на България в чужбина.", каза Драганов. Според него след като 99% от туризма е частен, министерството трябва ясно да регламентира дейностите. Необходимо е да бъдат заделени и повече средства. "В останалите страни никой не иска от бизнеса да дава допълнителни пари за реклама".

Атанас Димитров от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация коментира подписания меморандум с производителите на хранителни стоки в подкрепа на българските продукти. "Целта е стокооборотът да остава в рамките на страната, за да се развива нашият производител". Според него сертификатът, който ще се издава от министерството, е добър начин за реклама и предаване на послание към крайните потребители. 

Вижте целия разговор във видеото: