Бизнес старт

Всеки делник от 7:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Ще има ли нов старт на умните джаджи

Технологичен коментар, 26.04.2016

10:24 | 26 април 2016
Автор: Кирил Петков
Умните часовници Apple Watch изложени в Epicentre Holdings Ltd. Снимка: Bryan van der Beek /Bloomberg
Умните часовници Apple Watch изложени в Epicentre Holdings Ltd. Снимка: Bryan van der Beek /Bloomberg

Apple е преустановила преговорите си с германските автомобилни гиганти Daimler и BMW по отношение на сътрудничеството за изработка на електромобил. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria. Американската компания търси партньори за създаде своята iCar.

Преговорите с германските автомобилни производители са се провалили, заради неяснота, относно това коя от компаниите ще ръководи проекта и коя ще задължи даннитге на потребителите. Apple иска да бъдат свързани с облачния й бизнес, а германските производители имат приоритет запазване на данните на потребителите. Преговорите с BMW се е провалила още миналата година, а с Daimler това се е случило наскоро, каза Попов. "Apple традиционно е потайна и само можем да гадаем, дали наистина се работи по този проект". 

"Apple е твърде вероятно да добави мобилна свързаност на своя SmartWatch. Това ще реши един много сериозен проблем на потребителите - да носят задължително с iPhone със себе си, когато използват умния часовник на Apple. Това може да даде нов старт на умните джаджи, отвът фитнес проследяването".

Вижте целия коментар: