Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Тенденцията за дистанционна работа ще нараства

Арх. Цветомир Павлов, съдружник в Cache Atelier, Бизнес старт, 29.05.2020

10:59 | 29 май 2020
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Тенденцията за дистанционна работа ще нараства, офисите ще останат с намален капацитет през следващите месеци, за да се спазва необходимата дистанция. Това заяви арх. Цветомир Павлов, съдружник в Cache Atelier, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„При работата от вкъщи много неща могат да разсейват и това води до разтегляне на работното време. Ясно е, че тази тенденция ще остане и е необходима една по-различна нагласа“.

Арх. Павлов обясни, че трудният вариант за адаптация към работата от вкъщи се пада на по-големи домакинства, като например 4-членно семейство с две деца, което обитава три стаи. По неговите думи много по-лесно се организира дистанционната работа при малки домакинства с обособени работни пространства.

„По-голямата част от нашите клиенти са международни компании и за тях дистанционната работа не е нещо ново“.

„По отношение на мерките, които се взимат, се работи приоритетно по реорганизация на вътрешното пространство. Обмислят се всички варианти, за да се осигури по-здравословна и по-сигурна среда. Работи се за осигуряване на повече пространство и за контрол на потоците от хора, за да няма струпване“, каза още заяви арх. Цветомир Павлов.

По отношение на вентилационните системи в офисите гостът заяви, че се добавят филтри и се дезинфектират по-често.

Целия разговор вижте във видео.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.