Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Няма план Б за Олимпиадата, пандемията ще промени спортната индустрия

Веселин Коларов, редактор в Gol.bg, Бизнес старт, 27.03.2020

08:25 | 27 март 2020

Пандемията от коронавирус ще промени световната спортна индустрия. Това каза Веселин Коларов, редактор в Gol.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Отлагането на Олимпиадата предизвика хаос, но това беше най-правилното решение. Сега всичко ще се преосмисли. За жалост, няма готов план "Б", който да се следва при кризисни ситуации. Има един празен лист".

По думите му ще се намерят нови дати за игрите следващата година, въпреки че има световни първенства, които са в календара на лятото на 2021 г. "Но отлагането съпътства още много проблеми", добави гостът, след което назова кои са едни от най-трудно разрешимите. 

"Около 57% от спортистите вече се класираха за Олимпиадата. Но те са тренирали, така че пикът на формата им да е за това лято. Отделно, не е сигурно дали отлагането ще се впише в житейските им планове. Има атлети, които не са известни и богати и няма да могат да си позволят още разходи за подготовка и участие за догодина".

Той отбеляза, че не по-малък е проблемът и с хората, които вече са си купили билети.

"Не е лесно да се сдобиеш с пропуск за подобен форум. Това става чрез лотариен принцип. Ако имаш късмет, успяваш да се наредиш на опашка за закупуване. Продадени са над 5 милиона билета. Организаторите заявиха, че хората, които са си закупили, ще получат специално внимание, доколкото е възможно".

Вижте целия разговор във видеото.