Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

България може да заеме своето престижно място в световната туристическа индустрия

Розалина Николова, член на УС на АБТТА, Бизнес старт, 30.02.2016

08:23 | 30 март 2016
Автор: Investor.bg
Розалина Николова, член на УС на АБТТА. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Розалина Николова, член на УС на АБТТА. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Атентатите в Брюксел и по-рано в Париж нанесоха сериозен отпечатък върху развитие на туристическата индустрия в световен мащаб. Това каза Розалина Николова, член на УС на Асоциацията на Българските Туроператори и Туристически Агенти (АБТТА), в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

В момента основни туристически пазари като Турция, Тунис, Египет са сериозно затруднени от развитието си, каза още тя. В тази насока България се очертава като място, което изглежда по-спокойно на фона на всички останали основни туристически дестинации.

Сигурността винаги е стояла на преден план, коментира още Николова, допълвайки, че хотелиерите и авиокомпаниите са предприели сериозни мерки, за да гарантират сигурността на туристите.

Моментът е добър за България да заеме своето престижно място в световната туристическа индустрия. Ситуацията в Гърция в контекста на бежанския проблем също дава отражение върху България и превръщането й в по-предпочитана дестинация. 

Николова коментира още готвените промени в Закона за туризма, като посочи, че от АБТТА не са съгласни с голяма част от промените, които касаят туроператорите – регулацията по настаняването, предложенията за т.нар. клиентски сметки и др.  

По думите й може да се очаква добър летен сезон. 

Вижте целия разговор във видеото: