Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Google отмени най-важното си събитие заради коронавируса

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 04.03.2020

11:06 | 4 март 2020
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Google отмени своето най-важно събитие - конференцията за разработчици Google I/O, заради разпространението на коронавируса. Интернет гигантът посочва в имейл, че ще възстанови средствата на всички, които са си купили билети. Темата коментира Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Конференцията е най-голямото събитие на компанията с хиляди демонстрации, които позволяват на екосистемата от разработчици да се докосне до най-новите технологии на Google. Гигантът обичайно използва събитието, за да покаже нови функции на различни продукти като Android, Google Photos и YouTube“, посочи Кирилова.

„През миналата година Google I/O привлече над 7000 посетители. Освен това е единственото време, в което разработчиците могат да говорят с директори и експерти от Google“.

„Коронавирусът обаче доведе до 91 300 потвърдени случая и взе поне 3110 жертви в глобален мащаб“, коментира редакторът.

„Така Google се нареди сред нарастващия брой технологични компании, които отменят или планират по-късно провеждане на събитията си заради коронавируса“.

Кирилова припомни, че миналата седмица Facebook отмени годишната си конференция за разработчици F8, а в понеделник Google обяви, че събитието ѝ Google Cloud Next 2020, което беше планирано да се проведе между 6 и 8 април в Сан Франциско, сега ще се случи само виртуално.

Повече технологични новини четете на Investor.bg.