Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Б. Игнатов: Такса смет трябва да се изчислява спрямо обема боклук

Арх. Борислав Игнатов, новоизбран общински съветник от групата на "Демократична България", Бизнес старт, 11.11.2019

13:17 | 11 ноември 2019

Такса смет трябва да бъде изчислявана според обема боклук, който генерират физическите или юридическите лица, а не на база на данъчни оценки. Това ще доведе до преразглеждане на цялата система на сметосъбиране и ще се наблегне на рециклирането. Това каза арх. Борислав Игнатов, новоизбран общински съветник от групата на "Демократична България", в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.


„В събирането на боклука има много големи интереси, които се преплитат и с партийни интереси. В Столичния общински съвет (СОС) ще работим за осветляване на тези връзки и за търсене на подкрепа от обществото при гласуванията“.

По думите му сред големите приоритети на групата на „Демократична България“ в СОС е прозрачността и връзката с гражданите.

Той говори и за бюджета на София за следващата година.

„Най-голямата пробойна е „Топлофикация“, чиито задължения надхвърлят 800 млн. лева. Там отново има свързани интереси. Ние ще настояваме за децентрализация на бюджета. Районните кметове да имат делегирани бюджети пропорционално според местните данъци в района“.


Игнатов отбеляза, че липсва информация за приходите на Центъра за градска мобилност от синя и зелена зона за платено паркиране. 

Вижте целия разговор във видеото.