Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Григоров: България търпи милиони загуби от блокадата на българо-гръцката граница

Бизнес старт, 08.02.2016

08:49 | 8 февруари 2016
Автор: Investor.bg
Христо Григоров. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Христо Григоров. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Много жалко би било, ако войната по пътищата се принесе и на ски пистите. Опасността от карането на ски между 12 и 14 ч. е голяма и хората трябва да бъдат много внимателни, алармира Христо Григоров, председател на БЧК, в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

БЧК разполага с 600 доброволци, разделени на 33 отряда, 23 обучени кучета. Това, което имаме в момента напълно обезпечава сигурността на туристите.

По отношение на бежанската криза председателят на БЧК заяви, че докато световните лидери не си стиснат ръце и не намерят компромис между себе си, тя ще продължава. БЧК, от своя страна, ще продължава да помага на бежанците. "Заедно сме с институциите и корпоративния бизнес. Аз съм оптимист, че рано или късно политическо решение ще бъде взето", посочи Григоров. Ако тази криза обаче не се овладее, трябва да бъдем готови да посрещнем голяма бежанска вълна през пролетта.

Блокадата на българо-гръцката граница е още една демонстрация на несъвършеността на структурите в Европа. Не може между две държави, които са членки на ЕС, да се прави блокада, която в крайна сметка нанася огромни щети на другата страна. България търпи милиони загуби от тази ситуация. Европа трябва да изработи своите правила, които да бъдат задължителни за всички. Такива правила към момента няма.