Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Христо Николов става част от Bloomberg TV Bulgaria

Журналистът ще бъде водещ на „Бизнес старт“ заедно с Живка Попатанасова

15:49 | 4 април 2018
Обновен: 15:49 | 4 април 2018
Bloomberg TV Bulgaria
Bloomberg TV Bulgaria

Журналистът Христо Николов става част от екипа на единствената бизнес телевизия в България Bloomberg TV Bulgaria. От 10 април той ще бъде новият водещ на сутрешния блок „Бизнес старт“, който се излъчва всеки делник от 7 часа, заедно с Живка Попатанасова.

Христо Николов е доказан бизнес журналист с богат опит в онлайн и печатни медии. Отразява икономическа тематика от 2002 година. Първите си стъпки в журналистиката прави във в. „Труд“, където е част от отдел „Бизнес“ близо десетилетие. След това е икономически коментатор в информационно-аналитичния сайт Clubz.bg и отговорен редактор в „Градът Медиа Груп“.

„Благодарен съм, че имам възможност да бъда част от екипа на единствената бизнес телевизия в България. С натрупания си опит в печатни и електронни медии се надявам да допринеса за развитието и затвърждаването на Bloomberg TV Bulgaria като най-предпочитаната телевизия от бизнес средите в България“, каза Христо Николов.

Преминава през обучения по бизнес журналистика в Център за развитие на медиите, Financial Times, Deutsche Welle, WAZ. Следвал е финанси в НБУ.

През годините е обследвал детайлно законодателните промени в областите бюджет и финанси, икономика, регионално развитие, транспорт, земеделие, социална политика, околна среда. Отразявал е дейността на БНБ, Министерството на финансите, Министерството на икономиката, МРРБ, банков и финансов сектор, фондов пазар, компании, сливания и придобивания, недвижими имоти, строителство.

Публикациите му често са предизвиквали действия от институциите за защита на държавния и обществен интерес. Носител е на най-високата журналистическа награда в България „Черноризец Храбър“ (заедно с Мирела Веселинова) за разследване на реституцията на имотите на Симеон Сакскобургготски. Години по-късно държавата си връща част от собствеността.