Бизнес старт

Всеки делник от 7:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Освен слава, Евро 2024 предлага и значителни наградни фондове

Веселин Коларов, Gol.bg , в "Бизнес старт", 14.06.2024

13:30 | 14 юни 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Чакането приключи и вълнението за футболните фенове ще вземе връх тази вечер. Евро 2024 започва тази вечер с откриващия мач между домакина Германия и Шотландия. Но какви са наградните фондове на турнира? Отговор на този въпрос ни дава редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Роселина Петкова.

"Освен славата за вдигането на желания трофей,  Европейското първенство предлага значителни финансови награди за участниците. Общият награден фонд е 331 милиона евро, колкото беше и за Евро 2020. Тази сума се разпределя между 24-те отбора въз основа на тяхното представяне в Германия. Максималната сума, която даден отбор може да спечели, е 28,25 млн. евро. За целта той трябва да победи във всичките си мачове и съответно да стане шампион на Стария континент. В тази сума влизат и 9,25 млн. евро, които всички участници взимат като бонус", каза Коларов.

Той разказа и какви игри с награди и рубрики има в Gol.bg, посветени специално на Евро 2024. "Имаме традиционната игра с прогнози. При познат знак (1, х, 2 – едно, хикс, две) се печелят 3 точки, при познат точен резултат се печелят 7 (седем) точки. Прогнози могат да се правят и редактират до започването на конкретния мач, като подробности могат да се намерят в сайта. За победителя е предвидена и голяма награда – мъжки часовник Juliany Candino. Относно рубриките, имаме микро сайт, в който може да се прочете всичко най-важно и интересно за Евро 2024. Колегата ни Илиян Радков прави анкета с прогнози с клубовете от елита на България. Мнението си вече дадоха Душан Керкез, Илко Пиргов, Илиан Илиев, Георги Дерменджиев, Атанас Рибарски, Красимир Балъков, Златомир Загорчич и Хосе Луис Ачиари, а днес можете да прочетете и мненията на Христо Янев и Светослав Петров", каза още Коларов.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате  тук.

Вижте целия коментар във видеото.

Още спортни новини четете на  Gol.bg