Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

ЛА Лейкърс започна сезона кошмарно въпреки огромните възнаграждения за звездите

Веселин Коларов, редактор на Gol.bg, "Бизнес старт", 28.10.2022 г.

13:54 | 28 октомври 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

ЛА Лейкърс плаща сред най-големите заплати в НБА, но започна сезона кошмарно – 4 загуби от 4 мача. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"През този сезон "Езерняците" ще дадат малко над 172 млн. долара за възнаграждения. Това ги нарежда на 6-то място в цялата лига, като лидер в класацията са шампионите от Голдън Стейт Уориърс с малко над 193 млн. долара. За тази кампания най-голяма заплата в Лейкърс ще вземе Ръсел Уестбрук – над 47 млн. долара, следван от ЛеБрон Джеймс с малко над 44 млн. долара и Антъни Дейвис, почти 38 млн. долара. Но въпреки трите суперзвезди, тимът започна сезона кошмарно и се намира на дъното в Западната конференция. И това идва на фона на странното изказване на Дейвис преди старта. Той заяви, че Лейкърс ще бъде в ролята на аутсайдер", каза Коларов.

Но на какво се дължи кризата? "Езерняците" имат нов треньор в лицето на Дарвин Хам, който смени Франк Вогъл, но феновете остават с усещането, че това не е нов сезон, а продължения на изминалия, през който отборът не се класира за плейофите. Хам обеща да заздрави ахилесовата пета – защитата, но не се получава.

Знаем за проблемите на Уестбруук, който изненадващо остана и сега е в ролята на изкупителна жертва. Срещу Портланд допусна голяма грешка, след като реши да вземе т. нар. "2 в 1" и стреля от средно разстояние, като нито един негов съотборник дори не беше в близост до коша за евентуална борба в нападение. И пропусна. Това не беше повратният момент в мача, но всички го разкъсаха за решението му и фенската маса се настърви още повече срещу него. Но проблемите на Уестбруук замаскират комплексния проблем на Лейкърс – никой не може да стреля. Отборът има най-слабия процент стрелба сред всички 30 от лигата. Тимът има крещяша нужда и от резерви, които могат да носят точки от пейката. Но за това трябват пари, а 47-милионната заплата на Уестрбуук е в тежест. За непрекъснатите контузии на Дейвис дори няма да отваряме дума", каза още Коларов.

Oщe за представянето на Григор Димитров във Виена и за това на Лудогорец в Лига Европа може да гледате във видеото.

Повече новини от света на спорта може да намерите на Gol.bg

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.