Бизнес старт

Всеки делник от 7:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Колко ще спечелят Джошуа и Усик от втория си двубой

Спортен коментар на Веселин Коларов, Gol.bg, в "Бизнес старт", 01.04.2022

12:45 | 1 април 2022
Обновен: 15:45 | 1 април 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Наградният фонд за втория мач между Олександър Усик и Антъни Джошуа ще бъде 120 милиона долара. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов

"Очакванията са мачът да се проведе на 25 юни в Саудитска Арабия. Поне това твърдят мениджърите на двамата боксьори, съответно Александър Красюк и Еди Хърн. Последният вече обяви, че е получил официална оферта за големия мач, разкри и огромния награден фонд. Ако се стигне до договор, това ще е втори мач на Джошуа в Саудитска Арабия. През 2019 г. той си върна титлите от Анди Руис-младши, след като го победи по точки. Тогава наградният фонд от мача беше 80 млн. долара. Иначе от първата среща между Джошуа и Усик, англичанинът забогатя с около 15 млн. паунда, а украинецът с 3 млн. паунда, което е и най-големият хонорар до момента в кариерата му. Но очакванията са този път Усик да вземе доста повече пари", заяви Коларов, като все пак подчерта, че сумите са приблизителни и не са официално обявени.

Той заяви и как в Украйна са приели новината, че Усик ще напусне бойното поле, за да се боксира. "Както с всеки един казус, и този път имаше разногласия. Има хора, които го oбвиняват, че изостава родината си, въпреки че се върна специално за войната. Други го подкрeпят с две ръце. В това число влизат и братятa Виталий и Владимир Кличко, които дълги години доминираха в тежка категория, а сега са на фронта. Те определиха решението на Усик като изключително мъдро, защото нова победа над Джошуа, може да послужи като рaкетно гориво за украинския народ. Виталий Кличко, за когото е известно, че е кмет на Киев, заяви, че не знае дали ще е жив до мача, но има планове да му даде ценни съвети", каза още Коларов.

Но как беше позволено на Усик да напусне Украйна и кой ще е фаворит в мача? "Има правило, което гласи, че всеки баща на поне три деца може да избяга от войната и Усик се възползва от него, за да има битка с Джошуа. Есента букмейкърите даваха предимство на англичанина, но този път шансовете са доста изравнение. 

Още спортни новини четете на Gol.bg

Вижте целия коментар във видеото. В него гостът говори за европейското първенство по борба и за жребия за Световното първенство по футбол в Катар

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.