Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Опасността Джокович да не защитава титлата си от Australian Open става все по-реална

Веселин Коларов, Gol.bg, в "Бизнес старт", 14.01.2022

12:59 | 14 януари 2022
Обновен: 14:46 | 14 януари 2022
Автор: Галина Маринова

Министърът на имиграцията на Австралия Алекс Хоук използва правото си да анулира входната виза на световния №1 в тениса Новак Джокович. Това каза в своя редовен спортен коментар Веселин Коларов, Gol.bg, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов. 

При вземането на това решение Хоук казва, че внимателно е обмислил информацията, предоставена ми от Министерството на вътрешните работи, австралийските гранични сили и Джокович. Министърът е посочил, че адвокатите на спортиста ще обжалват решението за незабавно депортиране, което може да доведе до забрана на Джокович да пътува до Австралия за три години.

Ако обжалването не е успешно, деветкратният победител от Откритото първенство на Австралия Джокович няма да може да защитава титлата си на започващия в понеделник турнир от Големия шлем в Мелбърн.

Сръбският тенисист пристигна в Австралия на 5 януари, след като получи медицинско разрешение за участие на Australian Open, въпреки че не е ваксиниран срещу коронавирус. При пристигането му обаче визата му беше анулирана, а той - задържан в хотел за имигранти.

Още спортни новини четете на Gol.bg.

Вижте целия коментар във видеото.