Предизвикателствата при осигуряването на екип за стартъпи

Пламен Цеков, изпълнителен директор и съосновател на ScaleFocus, Бизнес среща, 14.11.2018

21:30 | 14 ноември 2018
Пламен Цеков, изпълнителен директор и съосновател на ScaleFocus. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Пламен Цеков, изпълнителен директор и съосновател на ScaleFocus. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

ScaleFocus беше създадена с много желание и усилия. Аз и останалите основатели виждахме нуждата от създаването на професионална компания в областта на софтуерните и IT услуги, която да има по-добро отношение към служителите си и да осигурява висококачествени услуги и продукти. Това каза Пламен Цеков, изпълнителен директор и съосновател на ScaleFocus, в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

"ScaleFocus работи със стартъпи, както и с големи и средни компании в Европа и Северна Америка. За стартъпите е много важен първоначалният екип и да има възможност да се докаже на пазара бързо".

ScaleFocus предлага цялостна услуга за изграждане и поддръжка, за да може стартъпите да се концентрират върху бизнес идеята си и маркетинга, които са много важни, коментира Цеков.

"В България станахме свидетели на бум на основаването на стартъпи. Въпреки това целевият пазар за компанията е в чужбина".

Необходимо е много време за създаването на добър екип в IT сектора. В повечето ситуации голяма част от служителите или първоначалният мениджърски екип е имал досег с основателите под една или друга форма в предишни бизнес начинания, обясни той.

В България ScaleFocus има офиси в София, Бургас, Пловдив и Варна. Компанията разполага с офис и в Лондон. Цеков коментира и ситуацията около Brexit.

„Следим с голям интерес преговорите за Brexit. В момента виждаме несигурност на пазара във Великобритания, тъй като клиентите не бързат във взимането на окончателни решения преди края на преговорите между Брюксел и Лондон. От ScaleFocus не изпитваме притеснения, тъй като оперираме на много пазари“.

Целия разговор може да проследите във видео материала.