IBM изпраща рекордно тримесечие с най-големия ръст на приходите от 2011 г.

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в "Бизнес старт", 25.01.2022

13:31 | 25 януари 2022
Обновен: 14:54 | 25 януари 2022
Автор: Антон Груев

Интересът към софтуерните продукти, включително хибридния облак на IBM помогнаха на компанията да отбележи най-големия ръст на приходите от 10 години насам. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в своя технологичен коментар за предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Резултатите на компанията надхвърлиха очакванията на анализаторите и показват, че усилията на 110-годишния технологичен гигант да преобразува бизнеса си дават резултат. 

Един от основните двигатели на растежа са приходите от хибридния облак, които нараснаха с 16% до 6,2 млрд. долара, водени от продажбите на Red Hat, които се увеличиха с 19% през тримесечието. Изпълнителният директор на компанията Арвинд Кришна насочва компанията към облачните технологии и изкуствения интелект, което е четвъртата голяма трансформация в историята на на IBM. 

"Още преди да поеме позицията на главен изпълнителен директор в разгара на пандемията, Кришна изигра ключова роля в разработването на хибридната облачна стратегия на IBM."

Продажбите са се увеличили с 6,5% до 16,7 млрд. долара през трите месеца, приключващи на 31 декември, се казва в изявление на базираната в Армонк, Ню Йорк, технологична компания в понеделник. Това е най-голямото увеличение от поне 10 години насам. Анализаторите очакваха средно 16 млрд. долара според данни, събрани от Bloomberg.

Практиките за следене на Google отново забъркаха компанията в неприятности. Повече за тях и за резултатите на IBM може да научите от видеото.

Още технологични новини четете на www.investor.bg.