Как Palms Royale Sofia изгражда успешен екип чрез културно разнообразие и иновативни HR практики

13:05 | 24 юни 2024
Обновен: 19:18 | 24 юни 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Как Palms Royale Sofia изгражда успешен екип чрез културно разнообразие и иновативни HR практики

„Културното разнообразие е в основата на успеха на Palms Royale Sofia сред международните гости. В комплекса работят около 400 души – един малък град в България,“ споделя Николета Петрова, мениджър „Човешки ресурси“ в комплекс Palms Royale Sofia. „Всеки от тях е с различен характер, разбирания и отношение към работния процес,“ допълва Николета.

Според нея днешния конкурентен пазар, културното разнообразие на работното място е ключов начин за изграждане на силен екип от професионалисти, които умело успяват да създават дългосрочни взаимоотношения с клиентите. С нарастващия интерес към България като туристическа дестинация и разрастването на сектора на услугите, изграждането на силна работодателска марка е от фундаментално значение за развитието на бизнеса.

Това убеждение е от съществено значение за успеха на комплекса. В екипа на Palms Royale Sofia има служители от различни националности, всеки със свой професионален опит и културна гледна точка. Той е толкова разнообразен, колкото и услугите, които предлага комплексът – освен зона за забавления Palms Royale Sofia помещава, два ресторанта и клуб, където често се провеждат различни събития.

Това разнообразие не е просто статистика, а ключът към по-дълбоката връзка с международните гости, които са около 80% от всички клиенти на комплекса. Мениджър „Човешки ресурси“, Николета Петрова, обяснява: „Когато персоналът е от сходни среди, това му позволява да разбира културните нюанси и да изгражда отношения с клиентите на по-лично ниво. Гостите не се чувстват посрещани от служители, а от приятели,“ обясни Николета Петрова.

Подборът на персонал в Palms Royale Sofia е непрекъснат процес, огледало на денонощната динамика на комплекса. Използва се мултиканален подход, включващ социални мрежи като Facebook, Instagram и LinkedIn, както и утвърдени локални и международни онлайн платформи, разработени с цел подбор на персонал. Опитът показва, че Facebook е особено ефективен, защото в социалните мрежи бариерите падат и се улеснява комуникацията с потенциални кандидати от цял свят.

В Palms Royale Sofia работят хора от различни държави, включително Египет, Индия, Алжир, Канада, Китай, Франция, Италия, Гърция, Полша, Украйна и др. Предизвикателство за екипа на комплекса се оказва привличането на кадри от Филипините – дестинация със строги регулации относно работни визи. След много приключения и усилия от страна на Николета, преди два месеца две висококвалифицирани дами от тази страна станаха част от мултикултурното семейство на Palms Royale.

Създаването на приобщаваща работна среда, която цени и празнува културното многообразие, е основен приоритет за Николета и нейния екип. Политика на компанията е, че когато служителите се чувстват ценени и уважавани, те са по-склонни да предоставят отлично ниво на обслужване на клиентите.

„Основното предизвикателство пред служителите е да се научат да работят заедно. Различни култури и религии са сложени под един критерии. Не правим разлика между местни и чуждестранни служители. Всички са едно“, споделя Николета.

Palms Royale Sofia е пример за това как мултикултурната работна среда може да доведе до успех. Откритата комуникация, културната чувствителност и грижата за служителите са ключови фактори за изключителното обслужване на клиенти. „Palms Royale Sofia не просто се стреми да привлича разнообразни таланти, а го прави чрез иновативни стратегии за подбор на персонал, гарантиращи сплотен и ефективен екип“, заключава Николета Петрова.