LIVE Инвестиционен навигатор 2022 на 18 август: Накъде пое световната икономика през втората половина на 2022

11:52 | 11 август 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Investor Media Group
Снимка: Investor Media Group

Очакванията на инвеститорите за 2022 бяха за сложна за световните пазари година, но първото полугодие надмина прогнозите със своята турбулентност, захранвана допълнително от усложнената геополитическа обстановка. Редом с ускоряващата се инфлация, на дневен ред изпъкна и темата за възможността за глобална рецесия, а „стагфлация“ започна да се появява в изявленията на редица икономически анализатори. Централните банки, включително и Европейската централна банка (ЕЦБ), преминаха към режим на по-бързо затягане на паричната политика и увеличение на лихвите с повече от предвиденото. На стоковите пазари цените на петрола и природния газ устойчиво растат. Очаква се нестабилността да се задържи заради кризата на предлагането и спънките по веригите на доставки. 

Как ще повлияят тези и други започнали икономически и геополитически събития върху пазарите и инвестициите, вследствие на турбулентното първо полугодие на 2022 г. – това ще бъде разгледано в най-новото LIVE издание на Инвестиционен навигатор 2022 на 18 август 2022 г. от 14:00ч., което ще бъде излъчено на Investor.bg и в профила на медията във Facebook

Водещ на дискусията е Миглена Иванова, журналист в Investor.bg, която ще разговаря с Тихомир Каунджиев, портфолио мениджър в ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, едно от големите управляващи дружества на фондове и инвестиционни портфейли.

Основните теми в дискусията ще бъдат:

  • Какви са полезните ходове пред централните банкери, за да нормализират икономическите процеси и да върнат доверието в своята институция?
  • Предстои ли ни рецесия и с каква тежест ще се стовари тя върху икономиката?
  • Кои са рисковите сектори, в които да очакваме спад, и кои имат перспектива за положително развитие?
  • Кои са най-големите предизвикателства пред Европа и какви са подходите за справяне с тях?
  • Какво да очакваме от пазара на акции и кои са полезните стратегии пред инвеститорите през втората половина на 2022?

Инвестиционен навигатор е инициатива, която Investor.bg въведе в тези извънредни за инвеститорите времена, за да им помогне да се ориентират в решенията си за инвестиции сред турбуленцията на финансовите пазари.

Гледайте на 18 август 2022 г. от 14:00 ч. LIVE на Investor.bg и в профила ни във Facebook!

Инвестиционен навигатор 2022: За да инвестираме подготвени!